beats by dre cheap

Najbolja polusezona u posljednjih 10 godina

Spuštena je zavjesa na prvi dio prvenstva u Premijernoj ligi BiH. Sloboda je pobjedom protiv Laktaša (4:1) skupila ukupno 24 boda i zauzela 4. mjesto iza Zrinjskog, Slavije i Laktaša. S obzirom da je izborila plasman i u polufinale Kupa BiH, ovo je svakako najbolja polusezona ekipe s Tušnja u posljednjih deset godina.Da nije bilo onog nesretnog poraza protiv Borca na Tušnju (0:1), efekt bi bio još povoljniji, a Malkočevićeva ekipa bi se plasirala na 3.mjesto. No, valja imati na umu i to da je, za razliku od prijašnjih sezona, Sloboda s gostovanja donijela 6 bodova, što je nekada bilo nezamislivo.

Samo prije dvije sezone, Malkočević je gotovo natjeran da ekipu preuzme kako bi je spasio ispadanja. Te je sezone Sloboda ostala u zlatnoj sredini. Prihvatio je samo pod jednim uslovom: da mu se konačno riješi stan!

Na početku ove sezone, otišlo je nekoliko kvalitetnih igrača (Husejnović, Babić, Jović, na kratko je Tušanj napustio i Čejvanović, gotovo je prestao igrati Samir Kuduzović, od igranja se oprostio Buco Osmanhodzić…) i od stručnog štaba je zatraženo da se ekipa zadrži u zlatnoj sredini.

Malkočević još nije dobio stan, mada je ugovor potpisan, ali ugovora je bilo i prije, a obaveza prema ovo stručnjaku nije izvršena.

Sada je jasno da je u uspjehu polusezone Malkočević utkao dobar dio svog znanja, volje, želje, iako je radio u atmosferi stalnog čekanja na grešku da bi ga (neki) skinuli s tog mjesta. Otrpio je sve, ekipu je doveo gdje je doveo, i to u polusezoni u kojoj su napadači bili u zimskom snu, dok su bodove prevashodno donosili odbrambeni igrači.

Do proljetnog dijela prvenstva i početka priprema (najvjerovatnije 12. januara), ima vremena da se neke stvari pospreme, da se analizira učinak svih igrača, nekima da slobodno, a dovede nekoliko kvalitetnijih. S njima, i uz veću podršku stručnom štabu, Sloboda može u Evropu - bilo kroz prvenstvo ili kroz Kup BiH.

Fukare Tuzla 1987
http://tuzlanskefukare.blogger.ba
24/11/2008 14:40